Rántott tök Márti pikáns csavarával
Ez egy hamisíthatatlan nyári kedvenc! Még annak sem kell aggódnia, aki vigyáz az alakjára. A panír kívül roppanós, belül a tök vajasan puha, a sült magok pedig adnak hozzá egy kis pikáns ízt! Egyszóval maga a kényeztetés! Ez volt az ebédünk, frissen az igazi, de délután felé még a maradék két karika is csendben elkopott a majonézzel!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb főzőtök
- 2 tojás
- salátamagvak
- zsemlemorzsa
- liszt
- olaj a sütéshez
- só, bors
Elkészítés:
Pucold meg a tököt, magját kanalazd ki, majd karikázd fel. Sózd meg, hagyd állni vagy 15 percet. Ezalatt készíts köretet újkrumpliból. A tököt kissé itatgasd le papírtörölközővel, majd panírozd be a karikákat úgy, hogy a tojáshoz adj egy kis frissen őrölt borsot, illetve salátamagvakat. Amíg kisülnek az aranyló karikák, a krumpli is elkészül! Szedd nedvszívó papírtörölközőre, hogy még a fölösleges olaj is lecsepegjen! Kínáld majonézzel vagy kapormártással! Jó étvágyat!
Töltött tök kapormártással és egy férjjel
Egy házasság sorsa a mindennapokban dől el, és azt hiszem, eddig elég jól vettük az akadályokat. Nemrég, egy szombaton ki sem látszottam a munkából, amikor elhangzott a bűvös mondat a konyhából: nem segítenél? Pontosan tudtam, hogy ezt a receptet a férjem is el tudja készíteni, de lementem… Az asztalon már ott állt egy vázában kedvenc sárga rózsám! Igen, jó volt együtt főzni, együtt csinosan megterítve ebédelni, a többit meg a fantáziátokra bízom! Egyszóval így lehet szexis egy töltött tök kapormártással…
Hozzászólás zárolva.