Facebook hozzászólás
248

Reform kakaós csiga: amit a csemetéd is imádni fog!

Ettem már nagyon jó és nagyon rossz kakaós csigát! Ez egy olyan remek változat, amit nyugodtan berakhatsz a gyerekek uzsonnás táskájába is. Nemcsak finom, hanem megfelel a szeptember eleje óta érvényben lévő menzarendelet előírásainak is. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ajánlja nektek.

Hozzávalók 20 darabhoz:

Eritritol
Természetes cukoralkohol. Kis mennyiségben megtalálható gombákban, körtében, dinnyében, szőlőben, és erjesztéssel készült ételekben. Mint a legtöbb cukoralkoholt, édesítőszerként használják. (Wikipédia)

 

  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 22 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg búzasikér
  • 6 evőkanál eritrit
  • 5 g sütőpor
  • 1 dl víz
  • 20 g vaj
  • 1db tojás
  • 2 ek kakaó

Elkészítés:

A túró összedolgozzuk a zabpehelyliszttel, búzasikérrel, 2ek eritrittel, sütőporral, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk 1,5-2cm vastagságúra, majd megkenjük az olvasztott vajjal, végül megszórjuk a kakaós eritrites keverékkel. A csigát szorosan feltekerjük, kb. 2cm vastag szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A tetejüket megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben 20-25p alatt aranybarnára sütjük.

Hasonlóan praktikus receptet itt olvashatsz még, az ételallergiáról további részleteket itt tudhatsz meg!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!