Facebook hozzászólás
701

Rém egyszerű alufóliás sárgarépa

Ezt a receptet akkor találtam ki, amikor már semmilyen ötletem nem volt párt találni egy kellemes sült húshoz. Nem csalódtam magamban! A sárgarépa mindig kéznél van! Bármit is készítesz, ő valahogy mindig ott figyel „bevetésre készen”! Ízletes, sok benn a vitamin, és persze karcsúsító!  

Friss sárgarépák, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • reszelt szerecsendió
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

Tisztítsd meg a répákat, méretüknek megfelelőn vágd hosszába, négybe, ha  meg annyira fiatal, hagyhatod egészben is. Végy egy jénait, vajazd ki, és fektesd egymás mellé a szálakat. Szórd meg az egészet szerecsendióval, sózd. Most még zsenge a sárgarépa, saját levében megpárolódik, de ha egy kicsit is idősebb, önts alá vizet. Az egészet alufóliával takard be úgy, hogy ne szökjön belőle a pára! Tedd sütőbe, úgy 30-40 perc alatt megpárolódik. Ha grilleztek, a befűszerezett répákat egyenként csomagold be, és dugd a parázsba! Nem fogsz csalódni! Jó étvágyat!

A sárgarépa elengedhetetlen alkotóeleme az eredeti bolognai spagettinek is! Itt a receptje! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!