Ropogós reggeli a gyereknek
Sok gyerek szereti a müzliféléket. Nos, most ezt dobjuk fel egy kicsit. Szűcs Zsuzsanna dietetikus egy igazi ropogós receptet ajánl: gabonakávés-mézes házi granola joghurttal és gyümölccsel. Ettől biztosan jobb kedve lesz a gyereknek, mielőtt elindul a suliba!
Hozzávalók (kb. 10 adaghoz):
- 13 dkg nagyszemű zabpehely
- 10 dkg olajos mag (pl. kesudió, mandula)
- 5.5 dkg méz
- 0.5 dl olaj
- 0.5 dl gabonakávé
- 2 dkg kókuszchips
- 1.5 dkg puffasztott rizs vagy kukoricapehely
- 1-1 csipetnyi só és fahéj
Elkészítés:
A zabpelyhet és a magokat összekeverjük a sóval és a fahéjjal. A mézet, az olajat és a gabonakávét összemelegítjük, majd ráöntjük a száraz keverékre. Alaposan átkeverjük, ezt követően sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Körülbelül 5 percenként alaposan átkeverjük, hogy egyenletesen piruljon. A kókuszt az utolsó 5 percben adjuk hozzá. Ha elkészült megvárjuk, hogy kihűljön, majd hozzákeverjük a rizst vagy a kukoricapelyhet.
A reggelihez 3-4 evőkanálnyi granolát teszünk egy kis tálka aljára, erre natúr joghurtot rétegezünk, a tetejét pedig az idénynek megfelelően gyümölccsel koronázzuk meg. A kávé ízéhez különösen jól illenek a piros bogyós gyümölcsök (pl. meggy, málna) vagy a narancs.
Hozzászólás zárolva.