Facebook hozzászólás
593

Ropogós reggeli a gyereknek

Sok gyerek szereti a müzliféléket. Nos, most ezt dobjuk fel egy kicsit. Szűcs Zsuzsanna dietetikus egy igazi ropogós receptet ajánl: gabonakávés-mézes házi granola joghurttal és gyümölccsel. Ettől biztosan jobb kedve lesz a gyereknek, mielőtt elindul a suliba!  

Kávé, semleges, Kép: flickr
Kép: flickr

Hozzávalók (kb. 10 adaghoz):

Elkészítés:

A zabpelyhet és a magokat összekeverjük a sóval és a fahéjjal. A mézet, az olajat és a gabonakávét összemelegítjük, majd ráöntjük a száraz keverékre. Alaposan átkeverjük, ezt követően sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Körülbelül 5 percenként alaposan átkeverjük, hogy egyenletesen piruljon. A kókuszt az utolsó 5 percben adjuk hozzá. Ha elkészült megvárjuk, hogy kihűljön, majd hozzákeverjük a rizst vagy a kukoricapelyhet.

A reggelihez 3-4 evőkanálnyi granolát teszünk egy kis tálka aljára, erre natúr joghurtot rétegezünk, a tetejét pedig az idénynek megfelelően gyümölccsel koronázzuk meg. A kávé ízéhez különösen jól illenek a piros bogyós gyümölcsök (pl. meggy, málna) vagy a narancs.

Színesítsük a reggelit
Iskolaidőben a korai kelés miatt még jobban oda kell figyelünk arra, hogy reggelente hogyan indítjuk útnak a gyerekeket. A napindító étkezésnek kiemelt hatása van az egész napi kalóriabevitelre és az iskolai teljesítményre is. Sokszor azonban nem könnyű kitalálni, hogy a reggeli kapkodásban mi kerüljön az asztalra. Az unásig ismert kakaó, tej, tea triót azonban lehet színesíteni, például egy könnyen elkészíthető gabonakávéval, amellyel a tudatos táplálkozás jegyében sem kell lemondanunk egy kis kényeztető finomságról.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!