Facebook hozzászólás
750

Roston fogas párolt zöldségekkel, kéknyelű mártással

Nálam a hal mindent visz! És mindig! Ezt a fantasztikus fogást Badacsony oldalában kóstoltam, egy teraszról bámulva közben a világ legszebb tavát. A hozzá kínált bor úgy harmonizált a mártással, a hallalal, a zöldségedkkel, hogy csak ámultam! Ennél finomabb szombat esti vacsit el sem tudok képzelni – még otthon sem! Próbáljátok ki!      

Roston fogas, Kép: Kisfaludy-Ház és Étterem
Kép: Kisfaludy-Ház és Étterem

Hozzávlók:

1/2 kg nyers fogas

20 dkg zöldség vegyesen (répa, padlizsán, cékla)

1 dl kéknyelű bor

Só, bors, liszt

 

Elkészítés: 

A fogast kifilézzük, 10 dkg-os szeletekre szeljük. Kevés vaj és só kíséretében vákumzacskóba helyezzük, majd 40 C-on 40 percig szuvidáljuk. (Ezzel a fogas félkész állapotba kerül.)
A megmaradt halcsontokból hal alaplevet készítünk.
Egyedi fűszerezéssel és badacsonyi Fata Kéknyelű bor hozzáadásával mártást keverünk. Friss fehér és lila padlizsánt, valamint zöld- és sárga cukkinit meggrillezzünk. 200 C-os rostlapon az előkészített, lisztbe forgatott fogasnak először a bőrös felére, majd a másik oldalára is kérget sütünk.
Az elkészült fogast a grillezett zöldségekkel és a mártással tálaljuk. Jó étvágyat!

Hegynek föl a Badacsonyi Tekergő
Vízitaxival jöttél? Tekeregj tovább ingyenes buszunkkal! A kikötőtől indulunk, a hegy tetejéig meg sem állunk! Útközben bejárjuk Badacsony legjobb helyeit! Szállj fel a BADACSONYI TEKERGŐre! Nemcsak pompás borok és ételek várnak Rátok, de az a páratlan kilátás a Balatonra! Az egészen káprázatos! Ne hagyd ki!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!