Rozmaringos, magyaros töltött húsrolád Mártitól
Váratlan ebédvendégek érkezésére kellett valamit kitalálnom. Volt otthon néhány karajszeletem, és majd amit a hűtőben találtam, no meg a kertben, a cserépben. Ez a recept sikeredett belőle. A vendégeimnek ízlett!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 8 szeletelt hosszúkaraj
- trappista sajt
- kolbász
- szalámi
- bacon szalonna
- paradicsompaprika
- mozzarella
- olívaolaj
- só, bors
- 1-2 ág rozmaring
Elkészítés:
Klopfold ki a húst, majd ízlésednek megfelelően sózd, borsozd. Vágd kockára a paradicsompaprikát, a kolbászt, a szalámit és a trappistát, majd keverd össze. Vágódeszkán kiteregeted baconszeleteket, mindegyikre teszel egy karajt. A hús közepébe teszel egy kupacot a töltelékből, majd szorosan összetekered a baconnal együtt. Egy-egy hústűvel vagy fából készült fogpiszkálóval rögzíted. Mély tepsibe rakod a roládokat, megöntözöd olajjal, rászórod a csíkokra vágott mozzarellát, közé dugod a rozmaring-ágakat, majd lefeded alufóliával. Körülbelül egy órán át sütöd 180 fokon, majd fólia nélkül még pirítod egy picit a tetejét. Krumplipürével isteni!
Jó étvágyat!
Itt egy remek bárány is rozmaringgal!
Hozzászólás zárolva.