Saláta, fűszeres lazaccal és avokádóval
Hazértél a munkából, jó egy picit othon elterülni… Azután rádöbbensz, hogy elég a lustálkodásból, kéne valami könnyű és finom vacsorára is. Nos, ez az avokádós-halas csoda pont ilyen helyzetekben ideális! 25 perc alatt kész, és a lazac meg – nekem, hmmm… – egyébként is bármikor jöhet!
Hozzávalók:
1 csomag svéd lazacfilé
1 üveg svéd tormamártás
150 g zöldbab
1 teáskanál paprikapor
1/2 teáskanál csilipor
2 avokádó
70 g vegyes saláta
1 citrom leve
1/2 dl extra szűz olívaolaj
só, fekete bors
Elkészítés:
- Forralj fel 1 liter enyhén sózott vizet. Főzd a zöldbabot 2 percig, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel, hogy lehűljön.
- Hevíts fel egy serpenyőt, nagyon forróra. Fűszerezd meg a lazacot sóval, fekete borssal, paprikával és csiliporral. Grillezd a lazac mindkét oldalát, nagyjából 30 másodpercig. Tedd félre, egy tálcára, hogy kihűljön.
- Öntsd egy tálba a babot és a zöld salátát. Adj hozzá olívaolajat, citromlevet, sót és fekete borsot. Oszd négy részre a salátát.
- Vágd félbe az avokádókat, vedd ki a magokat és szeleteld fel a gyümölcsöket. Helyezd őket a saláta tetejére.
- Vágd vékony szeletekre a lazacot és tedd a salátára. Önts rá egy keveset a tormamártásból, és tálald azonnal!
Hamm, bekaplak falatkáimEzeket a guszta falatokat a minap láttam, kóstoltam egy filmbemutatón. Lenyűgözően egyszerű, gusztusos és nagyon finom. Főzőtudományra nincs szükség, egész egyszerűen csak össze kell rakni, és felszolgálni. Ez is ragyogó vendégváró, és hűsítő mondjuk egy kerti sütögetés előtt. Ajánlok hozzá egy unicumos koktélt is!
Hozzászólás zárolva.