Sonkakrémleves Stájerországból, csak Nektek!
Valójában egy zöldséglevesről beszélünk, amiben egy-két szelet, nem füstölt, hanem pármai tipusú, vagyis szárított sonka kerül, amit Auersbachban készítenek óriási sikerrel. A tejszín és a schnidling szinte előírás, ám a marhachips rátördelve egyszerűen mennyei! Ez utóbbira kiszáradt sonkavégek is tökéletesek! Ne lepődj meg, ismételhető otthon is!
Ez egy stájer specialitás Feldbach környékéről, a Vulcano sonkamanufaktúrából. A Schinkencremesuppe a pármai, vagyis szárított tipusú sonkából készült, és meg kell mondanom, én jobban kedvelem, mint a nálunk honos, füstöltet. A helyi idegenvezető, Kóbor Nikoletta elmondta, hogy a 18 évvel ezelőtt alapított cég azt szerette volna, ha a levágott sertések minden egyes darabja tányérra kerülne. Így született meg ez a leves, és hozzá a sertéscsipsz. (A képen kivételesen marhachipszet láttok, de kíséretetiesen hasonlít sertéstestvéréhez! És mindkettő fini!)
Szóval különleges levesünk úgy készül, hogy a hagyományos módon főzünk egy jó kis zöldséglevest, és beleaprózunk egy kis sonkát. Amikor már minden nagyon puha, és összértek az ízek, akkor az egészet alaposan leturmixoljuk. A Vulcano éttermében kis befőttes üvegekben szervírozták a kész levest. Tehát a forró leves megy a befőttesbe, erre öntünk egy kis tejszínt, megszórjók schnidlinggel. Egy szelet sertés- vagy marhachipszet adunk mellé. Evéskor a chipszet rátördeljük a leves tetejére. Guter Appetit!
Hozzászólás zárolva.