Sonkás-tarjás másképp Márti sütőjéből
Kaptam egyszer egy szenzációs receptet, de valahogy soha nem állt helyre az én konyhámban. Tudtam, hogy jó lehet az eredeti, a végeredmény sem volt csúfos, de még mindig vártam az igazi ízeket. Szerintem most sikerült!! Próbáld ki!
Hozzávalók:
- 1,5 kg héjában burgonya
- 1 póréhagyma
- 15 deka főtt füstölt sonka vagy tarja
- 3 deci tejszín
- 15 deka reszelt parmezán (nagy áruházakban készen, zacskóban kapható!)
- 5 deka vaj
- só, őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a fele vajon egy serpenyőben megpároljuk. Rádobjuk a felkockázott sonkát, és néhány percig együtt pirítjuk. Kenjünk ki vajjal egy jénait vajjal, és rakjuk rá a fele burgonyát. Tegyük rá a sonkás pórét, majd rakjuk rá a többi burgonyaszeletet. A tejszínhez adjuk hozzá a parmezánt, jól keverjük össze, sózzuk, borsozzzuk, majd öntsük a masszára! Közepesen meleg sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.