Facebook hozzászólás
2 089

Spagetti és markáns, avagy belekóstoltam az örömlányokéba

Ezt a pompás kis olasz tésztát már régebben kinéztem magamnak, de csak ma jött el az idő hogy elkészítsem. Mivel ez is egy népszerű és klasszikus étek, csak minimálisan vannak eltérések a receptek között, pl. egy kis vörösbort is adok hozzá… ezzel is fokozva hangulatát. A SPAGHETTI alla PUTTANESCA magyarul nem más mint, a „nagyon rossz” lányok spagettije. Az őrülten jó ételek atyja egy szexis fogást ígér! 

Kurvák spagettije, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A fokhagymát felaprítjuk. Az olívabogyót, és a kapribogyót is felaprítjuk, amilyen apróra csak tudjuk. A koktélparadicsomokat felnegyedeljük. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk (nem túl forróra), rádobjuk az aprított fokhagymát, 3-4 pillanat múlva, amikor már finoman illatozik (ne égessük meg!), hozzáadunk 5-6 db szardellát, vagy egy teáskanálnyi szardellapasztát, elkeverjük aztán jöhet az aprított kapri-, és olívabogyó, valamint a paradicsom. 1-2 perc pirítás után felöntjük a vörösborral hozzáadjuk a chilit és jól kiforraljuk. A petrezselyemzöldet és a bazsalikomot szintén felaprítjuk. Közben a spagettit kifőzzük. Amikor a „ragu” már szép sűrűre visszaforrt, belekeverjük a zöldfűszereket, majd a spagettit, hozzáreszeljük a sajt kb. felét, aztán alaposan összeforgatjuk. Frissen, forrón reszelt sajttal a koronázva tálaljuk. Ha ügyesen dolgozunk, a ragu és a spagetti egyszerre készül el, amit öblítés nélkül forrón forgathatunk össze, és ezáltal a tészta jobban magába veszi a ragut, szósz, mártást; erre próbáljunk meg mindig odafigyelni!

Farfalle lazaccal, a dolce vita
Sokan mondják, hogy azért kövérek az olasz nők, mert rengeteg tésztát esznek. Én meg azt mondom, ismerek olyan olasz nőt, aki pont így fogyókúrázott. A lényeg a mértékletességen rejlik. Az olasz tésztafogásoknak pedig nincs párja. Halból meg egyszerűen többet kell ennünk. Akkor tehát most minden együtt van!…

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!