Stefánia vagdalt füstölt házi kolbásszal
Ismételten a Kamra Java csomagolópapírjáról választottam egy remek receptet. Már most összefut a nyál a szájamban! Nálunk ez lesz a hétvégi, ünnepi menü! A kolbász már a kamrában „figyel” kedvenc füstölt húsos boltomból, darált húst meg később veszek.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 szikkadt zsemle
- 1 dl tej
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 50 dkg nem túl száraz házi kolbász
- 1 cs petrezselyem
- 1 kk fűszerpaprika
- őrölt majoránna ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 ek sertészsír a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A darált húst mélyebb tálba tesszük. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. A fokhagymát, hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és szintén a húshoz tesszük. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, a masszához adjuk beleütünk egy tojást, megszórjuk sóval, borssal, paprikával, kevés majoránnával, jól összekeverjük. Kóstoljunk! Ha kell, együnk még bele fűszert! A darált húst elfelezzük. A őzgerincformát a zsírral kikenjük, a hús egyik felét szépen elhelyezzük a tepsi aljába. A kolbászt a közepére helyezzük, és befedjük a húsmassza másik felével. Hosszúkás cipőt formálunk belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Lefedjük alufóliával a formát , majd a sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, beletesszük a formát, és így sütjük kb. másfél órát, ezután levesszük a fóliát és még 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzászólás zárolva.