Süllő filé, mazsolás durumtésztán
Puskás Peti fogyókúrázik. A nem éppen egyszerű folyamatot pedig halételek készítésével oldja meg. Most a Kapjrá kampány keretében ő maga készítette el ezt a finomságot, melyet velünk is megosztott.
Hozzávalók (4 adag):
- 4 db 10-15 dkg süllő filé
- 4 csokor petrezselyem
- 2 db citrom
- 20 dkg előgőzölt kuszkusz
- 2 dl olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg mazsola
- 0,5 liter alaplé
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Az előgőzölt kuszkuszt tálba tesszük, felöntjük alaplével, majd letakarjuk és 10 percet állni hagyjuk. A fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal kikeverjük.
A süllő filéket sózzuk, borsozzuk és a forró serpenyőben kevés forró olívaolajon hirtelen kérget sütünk. Mellétesszük a szeletelt citromot és 4-5 percre a 160 fokos sütőbe helyezzük. A tésztához hozzákeverjük a mazsolát, átforgatjuk olívaolajjal. Erre tálaljuk a halat, aminek a tetejére halmozzuk a fokhagymás petrezselymet. Mellé helyezzük a citromot.
Hozzászólás zárolva.