Sült csirkemell brokkoliágyon
A sült csirkemell adott volt, de kreálnom kellett hozzá valami szószosat – írta Pammer Lívia. Gyorsan végiggondoltam miket találhatok a hűtőben ami passzol a csirkemellhez, és akár a köretet is kiváltja. Korábban főztem meg a karfiolt és a brokkolit, amit lefagyasztottam pont az ilyen esetekre. Egy csomag brokkoli, egy kevés sajt és egy marék dió , tejszín és kész is a csirkemell kiegészítője.
Hozzávalók:
- 2 egész filézett csirkemell
- só
- őrölt bors
- szárított kakukkfű
- morzsolt majoranna
- zsiradék
- brokkoli
- fokhagyma
- 10 deka reszelt gouda sajt
- 1,5 dl tejszín
- egy marék dióbél
Elkészítés:
A csirkemellet sóztam, a fűszereket összekevertem, és a csirkemellet alaposan átdörzsöltem a fűszerek keverékével. Kevés zsiradékon lefedve puhára sütöttem. A fagyasztott főtt brokkolit egy serpenyőbe tettem, tejszínnel felöntöttem, egy csipetnyi őrölt borssal és kevés sóval meghintettem, belereszeltem egy nagyobb gerezd fokhagymát és szaftosra pároltam-főztem. Amikor már csak kevés lé volt alatta hozzáadtam a reszelt sajtot és a durvára vágott, száraz serpenyőben kissé megpirított dióbelet. Alaposan elkevertem. Tálaláskor a csirkemellekből szeleteket vágtam, és a brokkolis-sajtos szósz tetejére sorakoztattam. Jó étvágyat kíván: Pammer Lívia!
Hozzászólás zárolva.