Facebook hozzászólás
3 745

Sült harcsamáj sokhagymás raguval

A harcsamáj nem gyakori fogás a hazai asztalokon, de a piacokon beszerezhető, egészséges és nagyon-nagyon finom. Ráadásul az elkészítése sem bonyolult, alig pár percig kell sütni. 

Hozzávalók:

Hagymás harcsamáj, közeli felvétel, Kép: tg
Kép: tg
  • 1/2 kg harcsamáj
  • 2 kisebb édes, fehér hagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 ek barnacukor
  • 1 ek balzsamecet

Elkészítés:

A hagymaféléket megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy lábaskában olajat hevítünk, beletesszük a barnacukrot. Ha már kissé karamellizálódott, rádobjuk a hagymaféléket és kevergetve pár percig sütjük. Ezután felöntjük a fehérborral és addig főzzük, amíg a hagymadarabok szinte krémessé válnak, a leve pedig szinte elforr. Szükség esetén kis vizet lehet önteni hozzá.

Figyelem!
Indul a medvehagymás szezon! Ha szereted, itt egy másik recept!

Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a balzsamecetet és átforraljuk.

Közben megsütjük a harcsamájat. Nem kell túlbonyolítani, a ragu épp elég ízes mellette, így ehhez csak sóra és borsra lesz szükség. Forró olajban 7-8 perc alatt megsülnek a darabok. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl! Akkor lesz könnyű és szinte krémes, ha éppen csak azt várjuk meg, ameddig már nem véres.

A megsült májat a raguval tálaljuk. Köretként sült zöldség remekül illik hozzá. (tg)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!