Sült kacsamáj a barátaimnak
Alaposan meglepődött idén a piacon az, aki nem olvassa a híreket, és libamájat keresett. A madárinfluenza miatt még kacsamáj is csak elvétve akadt, az is aranyárban – legalább is a fővárosban! Ezért jó, ha van az embernek saját hentese vagy baromfisa. Így aztán idén kacsamájat sütöttem a barátaimnak, amit csinos csatos üvegekben adok majd át szokásos ünnepi sörözésünk alkalmával.
Hozzávalók:
- 1 kacsamáj
- annyi kacsaháj, amennyivel betakarhatod
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 l baromfihúsleves, lehet kockából is készíteni
- késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
Végy egy lábast, béleld ki hájjal, óvatosan tedd rá a májat, majd borítsd be hájjal. Dobd mellé a fokhagymát, öntsd rá a húslét, és fedő alatt lassú tűzön főzd kb. 30 percig.
Ekkor egy lapáttal óvatosan vedd ki a májat, és tedd ki egy (gitter)rácsra. A fedőt már ne tedd vissza, és magasra a gázt vagy amin sütöd. Engedd, hadd forrjon el a lé, hogy csak a zsír maradjon. Kapcsold ki a hőt, várj pár percet, és add hozzá a pirospaprikát. Jöhetnek a cuki csatos üvegek, vagy egy tál,a miben már szervírozhatod is! Szűrd rá a zsírt, várd meg, amíg megdermed, és csak ekkor tedd a hűtőbe!
Hozzászólás zárolva.