Sütőtökkrémleves whiskyvel grillezett tökmaggal
Nem kell lemondanunk a hangulatos kerti partikról és a grillezett finomságok illatáról az ősz beköszöntével. A vénasszonyok nyara tartogat még néhány szép, napfényes délutánt: búcsúztassuk a nyarat egy utolsó szabadtéri gasztronómiai kalanddal. Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének szezonális tippjeivel különleges, őszi ízeket csempészhetünk az asztalra.
Elkészítés:
Indítsuk az összegyűlt baráti társaságnak kínált menüt lágy sütőtökkrémlevessel. A levest hagyományos módon, a tűzhelyen készítsük el, a sütőtök magjait azonban locsoljuk meg néhány csepp whisky-vel és grillrácson pirítsuk meg. A whisky füstös aromája tökéletes kiegészítője a pikáns levesnek. Tálaláskor ezzel szórd meg! Lesz nagy meglepetés!
Hozzászólás zárolva.