Facebook hozzászólás
953

Szegény ember étke: puliszka

A magyar, román, erdélyi szász, bolgár, ukrán hagyományos étkezésben egyaránt megtalálható ez az étel. Régebben az erdélyi szegény emberek fő tápláléka volt. Reggelinél, vacsoránál ez volt a főétel, ebédnél köretként ették. Kemény változatát hidegen tarisznyába csomagolták, útravalónak, mezei, illetve erdei munkákhoz – írja a Wikipedia.

Puliszka, Kép: Wikipedia
Puliszka, Kép: Wikipedia

Hozzávalók:

  • 6 dl víz
  • 1 kávéskanál só
  • 20 dkg kukoricadara

Elkészítés:

Feltesszük egy lábasba a vizet forralni, beleszórjuk a sót. Lassan, kevergetve adagoljuk hozzá a kukoricadarát. Sűrűre főzzük. Akkor kész, amikor a massza elválik a lábas oldalától. Borítsd ki egy vágódeszkára. Nem késsel, egy szál cérnával kell szeletelni!

Marcipán – profitól – házilag!
Megérett a,mandula is. A klasszikus és fantasztikus marcipán ismét a népszerűségi listára kerül. Házilag sem bonyolult elkészíteni ezt a nem túl olcsó nyalánkságot – mondja a gyógytornász és a természetes gyógymódok tuti tanácsadója! Próbáljátok ki! Sok sikert!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!