Szépséges Gyümölcsös desszertek
Szépséges desszertek piros gyümölcsökkel! Az Epres túrótorta, a Málnás túrókrémkehely és a Piros gyümölcskocsonya-desszert vaníliafagyival receptje:
Elkészítése: a gyümölcsöket megtisztítjuk, majd a málna, a fekete és a piros ribizli, valamint a kimagozott meggy felét egy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a gyümölcslevet, és néhány percig folytonos keverés mellett összefőzzük. Ha kihűlt, szitán átpasszírozzuk, majd újra felforraljuk. Kevés lével elkevert étkezési keményítővel besűrítjük, és többször felfőzzük: a lének szép átlátszónak kell lenni. Óvatosan belekeverjük a maradék gyümölcsszemeket, felforraljuk, és lehűtjük. Kis tálkákba elosztjuk, tálaláskor a tetejüket keményre vert tejszínhabbal díszítjük, és vaníliafagylalttal kínáljuk.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2009/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.