Facebook hozzászólás
229

Szudáni vegyes salátám

Minden saláta otthont talál nálunk. Imádok kísérletezni is! Ezt a receptet egy régi fecnin találtam. Valahol feljegyeztem, és azóta is gyakran készítem. Szudáni a neve, de minden alkatrésze jól ismert nálunk. Így aztán kísérletezésre fel!    

Fejes saláta, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 2,5 dl joghurt
  • 1 ek ecet
  • 0,5 dl olaj
  • só. bors, paprika
  • 1 nagy fejes saláta
  • 2 nagy paradicsom
  • 2-3 szál zöldhagyma
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma

Elkészítés:

Keverd össze az olajat, az ecetet, a joghurtot, majd ízesítsd a só-bors-paprika hármassal. Tépkedd össze megtisztított, majd leitatgatott salátaleveleket, kockázd fel a paradicsomot, karikázd fel a zöldhagymát. Tedd az egészet egy nagy üvegtálba, és jól keverd össze, de vigyázz, ne törjön meg a saláta!

Nizzai halsaláta – ahogy Márti szereti
Legszívesebben azt írnám, hogy ezt Nizzában tanultam, mert olyan elegáns lenne, de sajnos ez nem igaz. Már jóval korábban imádtam, minthogy arra jártam volna. A helyzet az, hogy minden, amiben hal van, az nálam már nyerő. Szóval az igazság: régen, egy nyelviskolában kaptam egy padtársamtól ezt a remek receptet – két nyelvtani fordulat között! Előnye, hogy a legegyszerűbb közértben is kapható hozzá minden! Itt a recept, nem fogsz csalódni!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!