Szuper finom Gyümölcsös sütemények
A gyümölcsös sütemények amellett, hogy nagyon finomak, még azokkal is megszerettetik a „természetes vitaminokat” akik egyébként nem szívesen fogyasztják azokat.
Elkészítése: a tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, a sót és a citromhéjat, majd a felvert tojásfehérjéket. A massza egynegyedét félretesszük, a többihez hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd összedolgozzuk. A tésztát a muffinformákba töltjük, és mindegyik közepébe 2-3 darab, meghámozott negyed barackot nyomunk. A túrót összekeverjük a cukorral, majd a félretett masszával, a muffinok tetejére halmozzuk, és megszórjuk a mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/2. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.