Facebook hozzászólás
185

Tavaszi roláddal köszönti Márti a Majom Évét!

Ha ezt a tekercset készítem, és megy a konyhai elszívó, vagy nyáron nyitva az ablak, Erika szomszédom biztosan bekopog! Nem annyira bonyolult, mint amennyire tűnik a sok összetevő miatt, de azt is variálhatod, ahogy tetszik! Ráadásul ez a tészta nyugodtan visszarakható a mélyhűtőbe, nem lesz baja! Ezzel a finom kínai recepttel köszöntöm a Majom Évét, mert ez biztosan finom!     

Hozzávalók hat éhes szájhoz:

Tavaszi tekercsek fehér tálon, Kép pixabay
Kép pixabay
  • 1 zacskó kész tészta
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg spenót
  • 10 dkg bambuszrügy
  • 10 dkg szójacsíra
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 1 ek száraz fehér bor
  • 1 tk szezámolaj
  • 2 ek szójamárrtás
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tojás
  • 1 gyömbérgumó
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 1-2 liter olaj a kisütéshez

Elkészítés:

Készíts elő egy wokot, vagy egy mély serpenyőt. Vágd apróra a gyömbért és a zöldségeket. Verd fel a tojást, és add hozzá az ízesítőket, de a szezámolajjal még várj. Forrósítsd fel az olívát, tedd bele a zellert, kevergesd, majd jöhet a többi zöldség. Két perc után add hozzá a tojást, a szezámolajat, és keverj rajta egyet újra. Ha megszilárdult a tojás, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

Figyelem!
A tölteléken bármit változtathatsz, tehetsz bele például ledarált pörköltmaradékot! Istenien gazdagítja! A tészta is, a kész töltelék is sokáig eláll a hűtőben!

Addig vedd elő a mélyhűtőből a kész tekercs alapot. Ha egy picit már szobahőmérsékleten áll, könnyen szét lehet szedni lapjára. Akkorák, mint egy kis zsebkendő. Terítsd ki őket egyenként. Feléd essen az egyik sarok. Rakj rá kb. két evőkanál zöldséges tölteléket. Hajtsd rá, tekerd rá a feléd eső sarkot, majd hajtsd át a jobb, majd a bal felét. Most egy nyitott borítékra hasonlít! Felvert tojásfehérjével kend meg a boríték ragasztós részét, majd tekerd fel az egészet. Készítheted úgy is, hogy feltekered, és úgy kened meg tojással, de szerintem az előbbi praktikusabb. Sütés közben úgy biztosan nem nyílik ki!

Forrósítsd fel az olajat, és süsd ki a tekercseket. Néha nem árt megforgatni azokat! Szedd ki papírtörlőre, hogy a fölösleges olaj lecsepegjen, majd tedd salátaágyra, és kínálj hozzá szója, vagy bármilyen édes-savanyú szószt. Az én barátaim így szeretik, ahogy van! Éljen a Majom éve!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!