Facebook hozzászólás
823

Tavaszi tepsis töltött csirkecombok Józsi barátomtól

Gyerekkorom óta tudom, milyen fantasztikus dolgokat tud a fatüzelésű, igazi, vidéki sparhelt. Egészen más az íze az ott készült ételnek! Szerencsére egyre többen építenek kis szaletlit, benne ezzel az egykor annyira bevált sütő-főző szerkezettel. Kint akár egész évben eltölthető pár nyugodt perc, óra. Ha meg még készül is valami a sparhelten, avagy benne, az maga a menny!  

Sparhelten a tepsis töltött csirkecombok, Kép: László Márta
Sparhelten a tepsis töltött csirkecombok, Kép: László Márta

Hozzávalók négy éhes szájhoz (és a meccshez!):

  • 4 db csirkecomb
  • 1 db zsemle
  • 1 egész tojás nyersen
  • 1 egész kemény tojás kockára vágva
  • 1 mk reszelt hagyma
  • 2 ek  libazsír vagy olaj
  • 5-6 szál petrezselyemzöld apróra vágva
  • kk majoránna
  • 1 dl fehérbor
  • só, frissen tekert törött bors

Elkészítés: 

A töltelékhez áztasd be a zsömlét egy kis tejbe. Tisztítsd meg a csirkecombokat, gyengéden sózod, majoránnázod. Ha a zsemle átvette a tejet, jól nyomkodd ki, majd egy tálban morzsold szét. Keverd hozzá a nyers, illetve a kockára vágott tojásokat.

Tálalva! Kép: László Márta
Tálalva! Kép: László Márta

Pirítsd meg az olajon az apróra vágott hagymát, azt is tedd hozzá. Jöhet a petrus és a fűszerek is. Mindezt jól keverd össze! Mindenképp kóstold meg, hogy tudd pótolni a megfelelő fűszert, ha kell. Óvatosan kézzel válaszd el a csirkecomb bőrét a húsától, és töltsd meg a keverékünkkel a rést! Válassz egy akkora tepsit, amiben szorosan, de kényelmesen elférnek a combok. Ha maradt ki töltelék, azt a combok közé dughatod. Öntsd le a felforrósított zsiradékkal, majd a borral. Most mehet a sparhelt sütőjébe. Ha a konyhában készíted, kb. 170 fokon süsd 45 percig, de mindig figyeld a combok tetejét. Süsd ropogósra, vigyázz, ne égjen meg a teteje!

A hozzávalók, a sütés ideje mind-mind függ a mennyiségtől is! Adj hozzá krumplipürét, de a naptárra pillantva, ha ünnepre készülsz jöhet az újkrumli is! Adj hozzá friss salátát is, és nem marad el a dicséret!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!