Töltött karalábé, az anyukám kedvence
Valami pompás dolog ilyenkor piacra menni! Egyszerűen már illatukkal elkápráztatnak a friss zöldségek! Karalábé, zöldborsó, petrezselyem, újkrumpli… egyszerűen már gondolatban is tobzódok, mi lehet belőlük. Anyukámnak ma is a friss karalábé az egyik kedvence! Ez az ő receptje, és nem fogtok benne a csalódni!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 8 db karalábé
- 20 dkg darált sertéshús
- 5 dkg rizs félig megfőve
- 1 db tojás
- 1 kk részelt vöröshagyma
- 1,5 ek mangalica zsír, vagy annak megfelelő zsiradék
- 1 ek liszt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl tejföl
- 1 kk cukor
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A húst a rizzsel, a tojással jól összekeverem, sóval, borssal ízesítem. A megpucolt karalábékat ügyesen kivájom, majd megtöltöm az imént összekevert masszával. Előkapok egy mély jénait, a zsiradékot megolvasztom, és kikenem vele a tálat, hogy mindenhol érje. Beleszórom a karalábéból kivájt zöldségdarabokat, és a tál alján eligazgatom. Megszórom sóval, borssal, a cukorral, majd ráültetem a töltött karalábékat. Némi vízzel sütőbe teszem, hogy teljesen puhára párolódjanak. Közben a tejfölt elhabarom a liszttel. A petrezselymet apróra vágom, hozzáadom az elhabart masszához, és amikor már minden puha, nyakon öntöm vele a karalábékat. Mehet minden vissza a sütőbe, de már nem teszem rá a jénai tetejét. Felső lángon addig pirítom, amíg szép pirosra sül. Isteni! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.