Tonhalas spagetti, ha valami igazán gyorsra és finomra vágynál
A szombati ebédek mindig valami egyszerűre sikerednek, tekintve, hogy inkább másra fordítok több időt . Mivel most igazán paradicsomdömping van, tonhal meg volt a hűtőben, egy gyors felmérés után úgy döntöttem, hogy a tonhalas spagetti minden elvárt kritériumnak megfelel – írja Pammer Lívia. Hallgassunkr, és ugorjunk neki!
Hozzávalók:
- 2 doboz olivaolajos tonhal
- 1 kis fej fehér főzőhagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 5 darab húsos friss paradicsom
- só
- friss bazsalikom
- friss kakukkfű
- citromlé
- (gluténmentes) spagetti tészta
- gouda sajt
Elkészítés:
A dobozos olivaolajos tonhalról egy lábaskába leöntöttem az olivaolajat, majd a pucolt és apróra vágott hagymát ebben az olajban üvegesre pároltam. A paradicsomokat alaposan megmostam, felkockáztam majd a frissen szedett fűszerekkel, a gerezd fokhagymával együtt a hagymára tettem, sóztam, és lassú lángon szószosra főztem. A spagettitésztát bő, forrásban lévő vízben kifőztem. Tálalás előtt a szószba beletettem a tonhal húsát egy kevéske citromlével meglocsoltam, és óvatosan átforraltam. A tésztára ízlés szerint halmoztam a tonhalas szószból, gouda sajt-forgácsokkal megszórtam. Egyszerű és nagyszerű olaszos ebéd lett belőle.
Hozzászólás zárolva.