Facebook hozzászólás
334

Tormás paradicsomfalatok a meccshez

Minden meccshez új sörkorcsolyát álmodni emberpróbáló feladat, de ne adjuk fel! Szerencsére a Sörmitöbb receptversenyt hirdetett, és a legjobbakat közreadta. Íme, az egyik! A pilzeni sör mézes, kenyeres, malátás édességéhez és elegáns, zöldségesen száraz komlózásához remekül illik bármilyen krémsajt, amit egy kis karakteres zöldség és pár pikáns, enyhén csípős íz még jobban kiegészít.

Hozzávalók négy meccsre és sörre vágyó szájhoz:

Tormás sörkorcsolya, Kép: Sörmitöbb
Tormás sörkorcsolya, Kép: Sörmitöbb

4-8 szelet teljes kiőrlésű szeletelt rozskenyér
4-8 datolya-paradicsom
20 dkg friss natúr krémsajt
3 evőkanál mustár
5 evőkanál ecetes reszelt torma
1 teáskanál méz
1 zöldpaprika (ízlés szerint csípős)
4-8 szelet vékonyra szelt sovány füstölt parasztsonka vagy szárított sonka

Elkészítés:

A paradicsomokat kettévágjuk, és a leves, belső részt kiskanállal eltávolítjuk. A krémsajtot a mézzel, mustárral és a tormával alaposan összedolgozzuk és belekanalazzuk a paradicsomokba, majd a tetejét kis zöldpaprika-karikákkal díszítjük. A sonkát a kenyérre helyezzük, majd jóízűen elfogyasztjuk a paradicsom falatok mellé.

A torma és a mustár krémsajttal és mézzel szelídített csípőssége remekül passzol a zateci (Saaz) komló zöldséges-fűszeres ízvilágához. A méz és a rozskenyér az édeskés pilzeni malátával teremt kapcsolatot, míg a sonka sós íze kiegészíti és megkoronázza ezt az összeállítást. Kipróbálhatjuk más lágersörökkel is!

Tonhalkrémes sült paprika
Szeretjük a gyors és egyszerű vacsorákat, különösen ha azok halból és zöldségekből állnak. Ezt az alig fél órás költeményt sem egyszer fogod elkészíteni, az is biztos!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!