Facebook hozzászólás
2 131

Túrógombóc fahéjas tejföllel – Badacsonyból

Ez a recept méltó befejezése egy ünnepi vacsorának. A lágy túrógombócok omlanak szét az ember szájában ezzel a fantasztikus öntettel. Semmiképp sem feledkezz el egy pohár badacsonyi bort is kínálni hozzá! Ezt a különlegességet ugyanis Badacsonyban, egy teraszon ettem, és így együtt nem tudtam eldönteni: a kilátás vagy a gombóc a szebb? A receptet csak Veletek osztotta meg a séf!     

Túrógombóc Badacsonyból, Kép: Kisfaludy-Ház és Étterem
Kép: Kisfaludy-Ház és Étterem

Hozzávalók: 

2 db 2,5 decis csésze búzadara

1 kg túró

4 tojás

2 vaníliarúd

10 dkg cukor

15 dkg zsemlemorzsa

1 pohár tejföl

Fahéj ízlés szerint

 

Elékészítés:

A tehéntúrót, búzadarát, tojást, vaníliarudat, cukrot összedolgozva kapunk egy masszát. 2 órát hagyjuk a hűtőben pihenni, amíg a daraszemek meg nem dagadnak. A morzsát szárazon, teflonsütőben aranybarnára pirítjuk. A masszából gombócokat formázunk, melyeket forrásban levő vízben 2-3 percig főzünk.  A morzsában megforgatott gombócokat porcukorral meghintve, fahéjas tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!

Hegynek föl a Badacsonyi Tekergő
Vízitaxival jöttél? Tekeregj tovább ingyenes buszunkkal! A kikötőtől indulunk, a hegy tetejéig meg sem állunk! Útközben bejárjuk Badacsony legjobb helyeit! Szállj fel a BADACSONYI TEKERGŐre! Nemcsak pompás borok és ételek várnak Rátok, de az a páratlan kilátás a Balatonra! Az egészen káprázatos! Ne hagyd ki!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!