Vajon sült harcsa currys rákraguval, burgonyapürével
Ezzel a remek étellel Pápán, a Villa Classicában találkoztam. Omlós, finom, egész egyszerűen elképesztően finom volt! Az egyik kedves felszolgálónk, Bódi Tünde azonnal segített, és gyorsan papírra vetette a receptet. Nekem már itthon is sikerült, próbáld ki Te is!
Séfünk nem lehet túl bőbeszédű, de aki már látott konyhát, szerintem biztosan nekivághat!
A rákraguhoz olvasszuk ki a garnélarákokat. Közben tegyük oda a pucolt krumplit sós vízbe a burgonyapüréhez. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük a harcsát. Vajon megsütjük, félre tesszük. A rákokat vajon megfuttatjuk, kevés fehér borral felöntjük. Sóval, borssal, curryvel fűszerezzük. Az egészet felöntjük tejszínnel, majd a végén besűrítjük vajjal. A krumpli azóta rég megpuhult, tejjel, pici sóval, fehér borssal ízesítjük. Nézd a tálalást! Parádés látványra és ízlelésre is! Még karácsonyi menü is lehet belőle, ha valami különlegeset szeretnél! Akkor persze díszítheted ehető virággal, rozmaring ággal, egy szelet citrommal is!
Hozzászólás zárolva.