Facebook hozzászólás
368

Vajon sült harcsa currys rákraguval, burgonyapürével

Ezzel a remek étellel Pápán, a Villa Classicában találkoztam. Omlós, finom, egész egyszerűen elképesztően finom volt! Az egyik kedves felszolgálónk, Bódi Tünde azonnal segített, és gyorsan papírra vetette a receptet. Nekem már itthon is sikerült, próbáld ki Te is!

Vajon sült harcsa currys rákraguval, Kép: László Márta
Vajon sült harcsa currys rákraguval, Kép: László Márta

Séfünk nem lehet túl bőbeszédű, de aki már látott konyhát, szerintem biztosan nekivághat!

A rákraguhoz olvasszuk ki a garnélarákokat. Közben tegyük oda a pucolt krumplit sós vízbe a burgonyapüréhez. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük a harcsát. Vajon megsütjük, félre tesszük. A rákokat vajon megfuttatjuk, kevés fehér borral felöntjük. Sóval, borssal, curryvel fűszerezzük. Az egészet felöntjük tejszínnel, majd a végén besűrítjük vajjal. A krumpli azóta rég megpuhult, tejjel, pici sóval, fehér borssal ízesítjük. Nézd a tálalást! Parádés látványra és ízlelésre is! Még karácsonyi menü is lehet belőle, ha valami különlegeset szeretnél! Akkor persze díszítheted ehető virággal, rozmaring ággal, egy szelet citrommal is!

Egy másik recept Pápáról
Ennek a receptnek az a pontos elnevezése, hogy hirtelen sült szarvas szelet hercegnő burgonyával és erdei gyümölcsraguval. Pápán, a Villa Classica séfje készített el nekem ezt az őszi-téli különlegességet. Próbáljátok ki bátran! 


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!