Facebook hozzászólás
164

Vámpírok, boszorkányok, kísértetek, bulira fel!

Az óév utolsó napjaként tekintettek a pogány kelták október 31-ére. Samhain ekkor hívta össze a halottakat, akik különböző formákban jelentek meg, és rossz lelkek, gonosz állatok figuráit öltötték magukra. Az emberek a szellemeknek ételt és állatot áldoztak, hogy megkönnyítsék útjukat a túlvilágra. Amikor a Rómaiak elfoglalták a kelták földjét, több római ünnep motívumával is bővült az ősi hagyomány, így kerültek bele a Feralia, a holtak emléknapjának elemei, valamint Pomona, a gyümölcstermésért felelős istennő ünnepének alma szimbólumai.

Nálunk a Halloweent a 2000-es évek környékén kezdték el ünnepelni, manapság egyre több töklámpás és ijesztő figura látható. A jelmezkölcsönzők forgalmából ítélve úgy tűnik, hogy főleg horrorisztikus, művértől csöpögő beöltözős partiként ünnepeljük a Halloweent, ezért egy újabb, különleges Nespresso-koktélt ajánlunk a jó hangulathoz.

Midnight koktél

Lágy és csábító, akár a fekete bársony, maga a megtestesült kávé-elegancia, a benne lévő alkohol pedig garantáltan felpezsdíti a parti hangulatát. 

Halloween-koktél, Kép: Nespresso
Kép: Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Ristretto Grand Cru kapszula
  • 15 ml vanília ízesítésű vodka
  • 30 ml tej
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 1 eper
  • jégkocka

 

Elkészítés:

  • Készítsd el a  Ristretto Grand Cru-t  (40 ml ).
  • Öntsd a hozzávalókat a shakerbe, és rázd össze.
  • A jégkockákat kivéve,  önts minden  összetevőt egy Lungos csészébe

Keverni ugyan nem tanácsos, de itt egy másik halloweenes koktél, ha válogatni szeretnél!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!