Vaníliafagyi eperrel – maga a mese
Ez egy igazán klasszikus fagyirecept. Használhatsz a vaníliás cukor helyett vaníliarudat. Vágd ketté, kapard ki a belsejét, és azt tedd bele! Ettől még intenzívebb lesz a fagyid íze! Vendégváráshoz egész egyszerűen parádés megoldás, mert előre el tuod készíteni, és nem akkor kell vele bíbelődni, amikor már inkább beszélgetnél… Akkor már csak a díszítés van hátra!
Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- pár csepp eperszirup
Elkészítés:
Kezd forralni a tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral. Egy nagyobb lábasban a tojásokat alaposan keverd el a cukor másik felével. Folyotonos kavargatás mellett öntsd hozzá a forró tejet. Öntsd az egészet vissza az eredeti tejes lábasba, és kevergesd tovább, amíg sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről, és kevergesd tovább. Szűrd le, hűtsd le, és mehet is a fagyasztóba. Tálaláskor díszítsd eperrel, fagyidíszekkel, epersziruppal! Remek nyáresti nyalánlság! Vegyítheted eperfagyival is! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.