Facebook hozzászólás
443

Váratlan vendég-tál

Már mindenkivel előfordult, hogy bejelentés nélkül kapott vendéget. Bekopogott egy régi barát vagy barátnő, mert hirtelen szeretett volna megosztani egy gondot, vagy egy édes titkot. Ilyenkor nincs idő konyhatündérkedni, hisz az illettőnek pont az a vágya, hogy leüljön veled beszélgetni egy pohár bor mellett, és csak rá figyelj. Pont ilyen helyzetbe kerültem a minap, amikor jött a telefon, hogy azonnal a tanácsomra van szükség… Én meg a város másik felén voltam egy sajtótájékoztatón. Megmutatom, mi volt a megoldás!      

Váratlan vendég tál, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Minden, ami a hűtőben van, és minden, ami útközben eléd kerül. Tudtam, hogy van otthon némi kolbász, sonka, paradicsom, paprika, egy-két sajt, uborka… Beugrottam még egy közértbe bagettért, körözöttért, lazackrémért, majonézért és vágtáztam haza.

Elkészítés:

Csak annyi a feladat, hogy kapcsold be a sütőt, forrósítsd fel. Karikázd fel a kolbászt, szeleteld fel a sonkát, a sajtokat, csinosan kis tálkába rakd a krémeket, a felvágottakat meg egy jó nagy tálra. Akkor tedd a sütőbe a bagettet, amikor csengetnek. Mire bekíséred őket, pont annyira lesz meleg, friss ropogós, amennyire kell! Vágd fel azt is! Hónod alatt egy üveg borral, kezedben a tálcákkal már kínálhatod is a falatokat. Szúrj bele pár fogpiszkálót vagy erre a célra „kiképzett” pálcikákat, és jöhet az önfeledt pletyi…

Hamm, bekaplak falatkáim
Ezeket a guszta falatokat a minap láttam, kóstoltam egy filmbemutatón. Lenyűgözően egyszerű, gusztusos és nagyon finom. Főzőtudományra nincs szükség, egész egyszerűen csak össze kell rakni, és felszolgálni. Ez is ragyogó vendégváró, és hűsítő mondjuk egy kerti sütögetés előtt. Ajánlok hozzá egy unicumos koktélt is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!