Waldvierteli máktorta karácsonyra
Rövidesen itt az advent, már lehet gyűjteni a legújabb recepteket karácsonyra! Ebben, az Alsó-Ausztriából kapott receptben minden benne van, ami csak találkozhat az ünnepekkor egy sütiben: itt a mák, itt a mogyoró, a tojás… Szóval pazar egy recept! Szerintem már most próbáld ki, hogy az ünnepekre minden flottul menjen!
Hozzávalók:
- 200 g vaj
- 200 g kristálycukor
- 1 zacskó vanilincukor
- 6 tojás
- 200 g darált mák
- 100 g őrölt mogyoró
- 60 ml rum
- 1 csipet fahéj
- némi vaj a forma kikenéséhez
- egy üveg áfonyalekvár
A citromos mázhoz:
- 200 g porcukor
- 1 ek citromlé
- 1 tojásfehérje
Elkészítés:
A vajat, a cukrot és a vanilincukrot habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a vajas keverékhez adjuk, és tovább keverjük. A mákot, a mogyorót, a fahéjat és a rumot hozzáadjuk, majd jól elkeverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, és összeforgatjuk a tésztával. A tésztát vajjal kikent tortaformába öntjük, és 200 fokos sütőben 40–50 percig sütjük. Az elkészült tésztát kihűtjük, kettőbe vágjuk, és megkenjük az áfonyalekvárral. A citromos mázhoz a tojásfehérjét, a citromlevet és a porcukrot elkeverjük, majd a tortára öntjük, és hagyjuk megszilárdulni. Guten Appetit!
Hozzászólás zárolva.