Wokzöldségek spárgával és szójás-csilis szósszal
Ez a recept teljesen úgy hangzik, mintha valahol a Távol-Keleten született volna. Pedig nem. Az egyik legismertebb lakberendezési áruházlánctól kaptuk! Ne feledjétek, wokban főzni nagyon praktikus, takarékos dolog, ráadásul finomak, roppanósak maradnak a zöldségek!
Hozzávalók két éhes szájhoz:
- 150-200 g salátakeverék (kínai kel, fejes káposzta, mángold)
- 250 g zöld spárga (jó a konzerv is!)
- 5-6 újhagyma
- 125 g cukorborsó
- 1 ek. kukoricaolaj vagy hasonló, enyhe ízű olaj, és frissen őrölt bors
- szójás-csilis szóssz
- 100 ml édes csiliszósz
- 50 ml szójaszósz
- Fél-egy citrom leve
- 1 ek reszelt gyömbér
- 2-3 ek tört vagy darált földimogyoró (kihagyható)
- 1 ek pirított szezámmag
Elkészítés:
Keverd össze a szósz összetevőit egy kis tálban. Vágd le a spárga alját, majd negyedeld fel. Szeld vékonyra az újhagymát. Egy serpenyőben forrald fel az olajat, és tedd bele a spárgát. Egy percig süsd keverés mellett, majd add hozzá a borsót és az újhagymát. Az egészet süsd magas hőmérsékleten további egy-két percig, majd keverd hozzá a kínai kelt, a fejes káposztát és a mángoldot. Ízesítsd sóval és borssal. Add hozzá a szószt, majd keverd össze magas hőmérsékleten sütve. Frissen főzött rizzsel tálald!
Hozzászólás zárolva.