Zöldséges csirkehúsos alagút
Remek módja a húsok elkészítésének, ha bacon köntösbe bújtatjuk őket. Ha őzgerinc formában sütjük, akkor pedig nemcsak finom, hanem látványos étel lesz a végeredmény. Érdemes kikísérletezni azokat a variációkat, amiket a család igazán szeret.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
1 közepes db brokkoli
30 dkg zöldborsó
3 db tojás
10 szelet bacon
10 dkg sajt
2 csapott ek liszt
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
4 ek olaj
bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húst felcsíkozzuk, olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. A brokkolit rózsáira szedjük, és a zöldborsóval együtt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, reszelt sajtot, a megsült húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, összekeverjük.
Egy őzgerinc formát kibélelünk baconnel, beletesszük a zöldséges húst, ráhajtjuk a lelógó szalonnát, és készre sütjük.Miután megsült és kihűlt, tálcára borítjuk, és felszeleteljük.
Hozzászólás zárolva.