Facebook hozzászólás
377

Megpróbáltatásairól vallott a demokrata képviselő

Alexandria Ocasio-Cortez az életét féltette a Capitolium ostromakor

Alexandria Ocasio-Cortez, a kongresszus egyik legprogresszívebb demokrata képviselője hétfőn egy videóban számolt be arról, mit is kellett átélnie a Capitolium ostromakor olyan személyként, aki egyszer már szexuális erőszak elszenvedője volt.

Ocasio-Cortez elmondta, hogyan kényszerült arra, hogy a törvényhozás épületébe betörő csőcselék elől menekülve az irodája fürdőszobájába bújjon, miközben a támadók állandóan azt kiabálták „hol van Ő, hol van Ő?”. Az életemet féltettem – mondta abban az Instagram Live közvetítésben, melynek pillanatok alatt lett 150 ezres követője lett.

Azt hittem, meg fogok halni – mondta. „Nagy sokféle gondolat megfordult akkor a fejemben” – tette hozzá.

A videóban Ocasio-Cortez azt mondta, hogy kifejezetten csalódott és frusztrált amiatt, hogy a támadás megtörténte után sokan kérték arra, hogy „lépjen tovább”.

Ez a narratíva nagyon emlékeztet arra, amikor a szexuális erőszak elszenvedőjét kérik szintén arra, hogy „lépjen tovább”, nem nagy ügy, ami történt, jobb, ha elfelejtkezel róla, sőt néha még az áldozat kényszerül arra, hogy bocsánatot kérjen – mondta a demokrata képviselő.

„Én már egyszer túléltem egy szexuális erőszakot, bár ezt sokaknak nem mondtam el, viszont ha újabb trauma éri az embert, ezek összekapcsolódnak és felerősítik egymást” – tette hozzá.

Hétfőn azt mondta, hogy már a támadást megelőző napokba aggódott a biztonsági helyzet miatt, és hogy többen, köztük más törvényhozók is figyelmeztették az esetleges erőszakra.

Az irodájában történt incidens azután történt, hogy visszatért a Covid-19 vakcina beadásáról.

„Rögtön rájöttem, hogy nem a fürdőszobába kellett volna elbújni. A szekrénybe kellett volna mennem – mondta. – Aztán hallom, hogy bejutottak az irodámba. Rájöttem, hogy már késő. ”

Ocasio-Cortez azt mondta, hogy akkor kiabálást hallott. „Ez volt az a pillanat, amikor azt hittem, hogy mindennek vége. Azt hittem, meghalok. „

„Próbáltam az ajtó résein átlesni, hátha látok valamit. Egy fehér férfit vettem észre, fekete sapkában, aki újra kiabált – mondta. Soha életemben nem voltam még csendesebb.”





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!