Facebook hozzászólás
289

II. Whisky Show – Bevezetés a whisky világába

A Magyarországi Whisky Egyesület 2011 októberében immár második alkalommal rendezi meg a Whisky Show-t a budapesti Ramada Plaza Hotelben.   

A világ egyik legnépszerűbb italának történelmével, készítésével és fogyasztásával foglalkozó rendezvény egyfajta, a whisky – és a whiskey – egyetemes kultúrájába bevezető „csillagkapu”, amelyen belépve egy új világ tárul fel a látogatók előtt. A II. Whisky Show olyan „helyekre” kalauzol, amellyel még a whisky-rajongók is csak ritkán találkozhatnak: a rendezvényen különleges ismereteket szerezhetnek a résztvevők és olyan, a whisky gyártásával kapcsolatos „kulisszatitkokba” nyernek bepillantást, amelyekre a hétköznapokban csak keveseknek, és nagyon ritkán nyílik lehetősége.

Az első ízben tavaly áprilisban megrendezett Whisky Show sikerén felbuzdulva a Magyarországi Whisky Egyesület idén elérkezettnek látta az időt arra, hogy hagyományteremtő szándékkal másodjára is megrendezze hazánk legnagyobb, whisky-kulturával foglalkozó eseményét.

A rendezők és a kiállítók célja, hogy minél szélesebb körben terjesszék a whisky történelmével, készítésével és fogyasztásával kapcsolatos ismereteket, segítsék a rajongók információszerzését és eligazodását a whisky – és a whiskey – világában. Nem utolsó sorban, a Magyarországi Whisky Egyesület a rajongók és a látogatók minőségi szórakozását is támogatni kívánja egy felejthetetlen whisky-kalanddal.

A rendezvény autentikus hangulatát a szakmai bemutatók és kóstolók mellett a skót kultúra olyan képviselői teszik megismételhetetlenné, mint a Budapest Highland Pipers zenei formáció, de a szórakoztató programot sorát kelta hárfa-, valamint gitárkoncert, helyi kaszinó (Chivas Poker) és Lounge DJ live-act is gyarapítják.

Skót dudások, Haggis, Burns supper, Highland Games, curling, shortbread, tartan – ha csak a lista elején sejtetted, hogy a skót kultúra „védjegyeiről” olvasol, és szeretnéd megtudni például, hogy mi köze volt Sir Robert Burnsnek Skócia több száz éves ünnepi hagyományaihoz, akkor ott a helyed a II. Whisky Show-n!

A Whisky értők és a whisky-rajongók szerte a világban egy olyan közösséget alkotnak, amelyet a whisky-kultúrtörténetéhez kötődő értékek kovácsolnak össze: a sikeres, teljes életre törekvés, valamit a sok évig érlelt whisky ismerete és szeretete. Ha otthon akarod érezni magad ebben a klubban, ismerd meg a legfinomabb, kiváló minőségű, különleges whiskyk világát!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!