Facebook hozzászólás
345

BUDAPEST FILMES SZEMMEL

Ingyenes okostelefonos appal járhatók be virtuálisan Budapest filmes helyszínei

Számos nemzetközi filmet forgatnak Budapesten, így világsztárok is gyakran megfordulnak a fővárosban. Készült egy applikáció, amivel pillanatok allatt felfedezhetjük a filmes helyszíneket.

Gömbpanoráma fotók, filmrészletek és lexikális információk segítségével mutatja be Budapest ikonikus filmforgatási helyszíneit a GUIDE@HAND Film Destination Budapest ingyenes okos telefonos alkalmazás kiegészítéseként létrehozott Filmdest Walking Budapest komplex webalapú csomag.

Az elmúlt években egyre emelkedett a Budapesten készített nemzetközi filmes és televíziós produkciók , ezzel együtt az itt megfordult filmcsillagok száma. A filmeket és a forgatási helyszíneket kapcsolja össze Budapest első filmturisztikai alkalmazásaként 2017-től a GUIDE@HAND Film Destination Budapest okos telefonos applikáció.

Az app ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre, a folyamatosan bővülő tartalom pedig angol és magyar nyelven is elérhető. Az alkalmazáshoz a fejlesztők most létrehozták a Filmdest Walking Budapest elnevezésű, komplex webalapú csomagot, amely további érdekes információkat biztosít az app használói számára.

Ryan Gosling a Gellértben Kép: welovebudapest.com

 

A virtuális túrázók a nagy felbontású, interaktív gömbpanoráma fotók segítségével nemcsak a lexikális információkat ismerhetik meg egy-egy ikonikus fővárosi forgatási helyszín területéről, hanem a csatolt filmrészletek segítségével az adott jelenetben találhatják magukat. A tematikus csomag egyaránt megtekinthető számítógép, okos telefon és táblagép böngészőjében.

A virtuális túrában négy különböző fővárosi filmforgatási hely fedezhető fel különleges perspektívából. Az először megjelenő, a Lánchíd pilonjáról készített interaktív panorámaképen több látványos filmes helyszín válik pillanatok alatt elérhetővé:

  • A Széchenyi Lánchíd, ahol Eddie Murphy lövöldözött,
  • A Szabadság tér, ahol Ryan Gosling a jövőben bolyongott,
  • Az Adria palota, ahol Scarlett Johanssonból Fekete Özvegy lett,
  • és a Néprajzi Múzeum, ahol Antonio Banderas Madonnával táncolt.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!