Facebook hozzászólás
271

Milyen appot szeret a magyar?

A reformtáplálkozással kapcsolatos és a gyógyszerbeszedést ütemező egészségügyi vonatkozású applikációkat tartják a magyarok a leghasznosabbnak. A hazai felhasználók ötöde használ ilyen programokat.

Az Ipsos nemzetközi felmérése szerint az orvosi, egészségügyi és fitnesz applikációkat használók döntő többségének kilencből nyolc alkalmazás jelentős segítséget nyújt a mindennapokban. A hazai felhasználók ötöde használ ilyen jellegű alkalmazásokat.

A leghasznosabbnak a testedzéshez (82%) és az egészséges táplálkozáshoz (79%) kapcsolódó applikációkat tartják. A magyar felhasználók érdeklődése valamivel lanyhább a testedzés iránt (73%), az egészséges táplálkozás terén azonban nem maradunk el a nemzetközi átlagtól (82%).  A fogyókúrázással foglalkozó alkalmazásokat 68% tartja hasznosnak, ehhez közelít a magyarok véleménye is (61%).

Nemzetközi szinten előszeretettel használják a stressz-csökkentéshez (65%), az alvásminőség javulását segítő (62%) és a koleszterinszint-csökkentéshez (61%) köthető applikációkat. Ezek közül a magyarok leginkább az alvásminőséget javító (70%) és a koleszterinszint tartását segítő digitális alkalmazásokban (66%) bíznak jobban.

Az egészségügyi szolgáltatások igénybevételéről vezetett digitális határidőnaplót 57% tartja hasznosnak, a gyógyszerbevétel időzítéséhez pedig 59% folyamodik ily módon segítségért. A magyar felhasználók hasznosabbnak ítélik ezeket a területet a maguk 71, ill. 77 százalékával.

A dohányzásról való leszokást segítő applikációkat a felhasználók kevésbé (48%) tartják hasznosnak a többihez képest. A magyarok véleménye is ehhez közelít (54%).

Vigyél haza okostelefonon!
A Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor augusztus 28-án indította útjára a Vigyél Haza nevű, tudatos kutyatartást támogató okostelefon alkalmazást. Az első hónapok eredményei igazolják, hogy az okostelefonok újszerű felhasználására hatalmas kereslet mutatkozik az állatbarátok körében is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!