Facebook hozzászólás
251

Milyen kozmetikai cikkeket használnak a fiatalok?

A fiatalok idősebb korosztályára, a 20-25 évesekre sokkal jellemzőbb a kényeztető, regeneráló jellegű termékek megvásárlása, mint például a testápoló, arckrémek és balzsamok.  

A fiatal felnőttek legalapvetőbb tisztálkodási, szépségápolási termékei közé a fogkrém, sampon, tusfürdő és a dezodor sorolható. A férfiakra a borotvahab és aftershave használata jellemző. A nők a parfümöket, a különféle hajápolási termékeket, testápolókat, krémeket és a dekorkozmetikumokat részesítik előnyben. Mindkét nem gondot fordít a fogápolásra, azon belül is a fogselyem és szájvíz/szájöblítő használatára. A fiatalok idősebb korosztályára, a 20-25 évesekre sokkal jellemzőbb a kényeztető, regeneráló jellegű termékek vásárlása, mint például a testápoló, arckrémek és balzsamok. A kutatás másik témáját, az üdülési szokásokat tekintve a 15-25 évesekről elmondható, hogy minden negyedik szokott utazni, nyaralni. A legtöbben a szüleikkel üdülnek, ez főleg a 15-19 évesekre jellemző (77%), míg a 20-25 évesek már gyakrabban terveznek barátaikkal közös utazást. A tábor mint üdülési, kikapcsolódási lehetőség a fiatalok alig egyharmadára jellemző – derül ki sok más érdekes, tanulságos és igen konkrét megállapítás mellett abból a kutatásból, amelyet az elmúlt 3 hónapban készített az Ipsos, a 15-25 év közöttieket reprezentáló 500 fő személyes módon történő megkérdezésével.

A fiatal felnőttek legalapvetőbb tisztálkodási, szépségápolási termékei közé a fogkrém, sampon, tusfürdő és a dezodor sorolható, amelyeket a 15-25 évesek többmint 90%-a használ. Az ezen kívül eső tisztálkodási és szépségápolási termékek jól elkülöníthetőek nemek szerint. A férfiakra a borotvahab és aftershave használata jellemző. A nők a parfümöket, a különféle hajápolási termékeket, testápolókat, krémeket és a dekorkozmetikumokat részesítik előnyben. Mindkét nem gondot fordít a fogápolásra, azon belül is a fogselyem és szájvíz/szájöblítő alkalmazása. Előbbit alig minden harmadik, utóbbit minden tízedik fiatal használja.

A fiatalok idősebb korosztályára, a 20-25 évesekre sokkal jellemzőbb a kényeztető, regeneráló jellegű termékek megvásárlása, mint például a testápoló, arckrémek és balzsamok. A férfiak körében a borotvahab és aftershave használat is nagyobb arányú, mint a 15-19 éveseknél. Viszont érdekes, hogy a fiatalabb korcsoport jobban ügyel a száj- és fogápolásra, mint az idősebbek: többen használnak fogselymet és szájvizet is.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!