Facebook hozzászólás
227

Nem túl stresszes, nem túl boldog… Szerinted kiről van szó?

Ráfér a nevetés a hazai 15–24 év közötti generációra: boldogtalanabbak a világátlagnál, aggódnak az álláskeresés miatt, de legalább kevésbé stresszesek, mint más országokban élő társaik.

Mi teszi boldoggá a fiatalokat, mennyire elégedettek a világgal? – ezekre a kérdésekre kereste a választ a  Comedy Central egy 30 országot és összesen 3500, 15–24 év közötti fiatalt érintő reprezentatív felmérésében.

A munkanélküliséget tartják a legnagyobb problémának – Kép: sxc

Arra a kérdésre, hogy mi a legnagyobb probléma a világon, a magyar ifjak 55 százalékban jelölték be a munkanélküliséget (54% a világátlag). A globális éhezés és a gazdasági krízis ugyanannyira foglalkoztatja a hazai válaszadókat, mint a többséget, ám hogy a magyarok romantikus lelkek, jól bizonyítja, hogy 41% szerint szükség lenne „boldogságot hozni” a világra. Összesítésben 31% gondolkodott erről hasonlóan. A terrorizmustól feleannyian tartanak idehaza, mint a nagyvilágban (10% a 21%-kal szemben).

„Sírva vigad a magyar” – tartja a mondás: a magyarországi fiatalok 62% vallja boldognak magát, ami elmarad a nemzeteken átívelő átlag 70%-os boldogságérzettől. A kutatás szerint a mexikói fiatalok érzik magukat a legjobban a világon (93%), őket követik az argentinok (87%) és a brazilok (84%).

Így teszi tönkre az ereidet a stressz
Régóta ismert tény, hogy lelkiállapotunk nagy hatással van vérnyomásunkra. Igen ám, de ma már a stressz a mindennapok szerves része, így nem meglepő, hogy néha kiugró értékeket produkálunk. Mikor kell ezzel orvoshoz fordulnunk?

A felmérés egy pontján a fiatalokat arra kérték, hogy definiálják a siker fogalmát. Itt teljes az összhang: a három legfontosabb tényező: az ember boldog, van egy szerető családja és olyan munkája, amit élvez. A magyar fiataloknál az utóbbi kettő helyet cserél, vagyis a jó munkahely fontosabb a családnál.

Jó hír, hogy a magyarok valamivel kevésbé stresszesek a világ ifjúságánál. Leginkább az állástalálás miatt idegeskednek (64%, szemben a 45%-os átlaggal), de kiemelkedően fontosnak találják azt is, hogy célt találjanak az életben (52%, illetve 36%). Míg a nagyvilágon csak 20% stresszeli magát azon, hogy barátot/barátnőt találjon, addig ez az arány nálunk kirívóan magas, 56%, ami a  20%-os átlag csaknem háromszorosa.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!