Facebook hozzászólás
310

#MeToo

Nemi erőszakkal vádolják Depardieu-t

Nemi erőszakkal és szexuális bántalmazással vádolják Gérard Depardieu francia színészt, melyet állítólag még 2018-ban egy 20 év körüli színésznő ellen követett el a francia filmsztár.

A 72 éves Depardieu ellen ugyan – bizonyítékok hiányában – 2019-ben ejtették a vádat, az ügyet azonban tavaly nyáron mégis újra nyitották, és decemberben már büntetőeljárás is indult a színész ellen. A nő azzal vádolja Depardieu-t, hogy 2018 augusztusában két alkalommal is erőszakoskodott vele és bántalmazta is őt párizsi otthonában.

Sok arca van. Fotó: depositphotos.com
Sok arca van. Fotó: depositphotos.com

A színész ügyvédje, Hervé Temime azt mondta, hogy az amúgy bírósági felügyelet alatt álló ügyfele “teljessséggel elutasítja a vádakat”, de azt is hozzátette, hogy sajnálja, hogy az ügy egyáltalán nyilvánosságra került.
Az ügyre rálátó közeli forrás szerint Depardieu az érintett színésznő családi barátja.

Depardieu az egyik legismertebb francia színész a világon, és azon túl, hogy rengeteget dolgozott, forgatott, sokszor került botrányos viselkedésével a lapok címoldalára. 2005-ben például egy paparazzit annyira megütött, hogy az illető elvesztette az eszméletét; 2011-ben a Párizs-Dublin repülőjáraton az utastérben végezte el a dolgát, rá egy évre pedig a Párizs központjában egy motorost támadott meg, de „természetesen” ittas vezetésért is büntették már meg.

„Ő egy sötét alak, de egyszersmind egy hatalmas művész is”

– mondta róla Catherine Deneuve, aki Depardieu mellett szerepelt az Utolsó metróban.

Depardieu még 2012 végén jelentette be, hogy „visszaadja francia útlevelét”, hogy tiltakozzon a magas francia adókulcsok ellen, Belgiumba költözött, majd felvette az orosz állampolgárságot, Oroszországot „hatalmas demokráciának” nevezte, és közben rendszeresen dicsérte Vlagyimir Putyin elnököt is.

Alig több mint három évvel azt követően, hogy a #MeToo mozgalom az egész világon megtörte a nemi erőszak körüli tabukat, Franciaországban is egyre több ilyen ügy kerül nyilvánosságra, és élénk vita kezd kibontakozni a témában.

Sok közismert francia művészt és politikust vádolnak meg áldozataik nemi erőszakkal, vagy bántalmazással, így legutóbb Luc Besson rendezőt, akinek filmjei között szerepel a Nikita, vagy éppen Az ötödik elem.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

KUL-TOUR

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!