Facebook hozzászólás

PROGRAMAJÁNLÓ

Ó, a Balaton, nyári napokon…

Balatoni nyaralásokat és a hetvenes évek mindennapjait idézik fel május 1-jén Szentendrén, a Skanzenban. Ez aztán a családi majális!

Sportpálya, sátor és kemping varázsol nyarat a múzeumba, ahol a látogatók lábtengózhatnak, tollaslabdázhatnak, de játszhatnak logikai játékokat és gombfocit is. Belecsöppenhetnek a régi majálisok és vurstlik hangulatába, de felszállhatnak a Skanzen Roburra, belebújhatnak a korszak ruháiba, és Trabant bemutató részesei lehetnek.

Vízibicikli 1973-ban, Kép: Skanzen
1973-as felvétel, Kép: Skanzen

A kisebbekkel elkészítik a korszak játékait – a similabdát, a papírsárkányt, vagy a szélforgót. A nagyobbak a hetvenes évek divatjáról, reklámjairól, a balatoni nyaralásokról Tóth József Füles karikaturista-fotóművésszel és Papp Sándor Zsigmond filmrendezővel beszélgethetnek.

Egészségesen különleges! Balatoni fogas kelkáposztában

Igazi tavaszi–nyári fogás, könnyű és ízletes. A halnak és a káposztának a korszerű étkezésben betöltött szerepéről szóló írásokkal köteteket lehet megtölteni. Itt most csak kelkáposztalevelekbe töltött finomságokról esik szó. Íme, a recept!

A Skanzen Majálison látogatható a Hé’67! kiállítás is, ami a május 1-jei program ötletadója volt. Az egésznapos időutazást a The Blackbirds együttes teszi teljessé  Beatles és Fonográf feldolgozásaival.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!