Facebook hozzászólás

PROGRAMAJÁNLÓ

Ó, a Balaton, nyári napokon…

Balatoni nyaralásokat és a hetvenes évek mindennapjait idézik fel május 1-jén Szentendrén, a Skanzenban. Ez aztán a családi majális!

Sportpálya, sátor és kemping varázsol nyarat a múzeumba, ahol a látogatók lábtengózhatnak, tollaslabdázhatnak, de játszhatnak logikai játékokat és gombfocit is. Belecsöppenhetnek a régi majálisok és vurstlik hangulatába, de felszállhatnak a Skanzen Roburra, belebújhatnak a korszak ruháiba, és Trabant bemutató részesei lehetnek.

Vízibicikli 1973-ban, Kép: Skanzen
1973-as felvétel, Kép: Skanzen

A kisebbekkel elkészítik a korszak játékait – a similabdát, a papírsárkányt, vagy a szélforgót. A nagyobbak a hetvenes évek divatjáról, reklámjairól, a balatoni nyaralásokról Tóth József Füles karikaturista-fotóművésszel és Papp Sándor Zsigmond filmrendezővel beszélgethetnek.

Egészségesen különleges! Balatoni fogas kelkáposztában

Igazi tavaszi–nyári fogás, könnyű és ízletes. A halnak és a káposztának a korszerű étkezésben betöltött szerepéről szóló írásokkal köteteket lehet megtölteni. Itt most csak kelkáposztalevelekbe töltött finomságokról esik szó. Íme, a recept!

A Skanzen Majálison látogatható a Hé’67! kiállítás is, ami a május 1-jei program ötletadója volt. Az egésznapos időutazást a The Blackbirds együttes teszi teljessé  Beatles és Fonográf feldolgozásaival.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 146

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!