Facebook hozzászólás
350

MINDENNAPOK MATEKJA

Számokban létezünk

Megjelent a Kék napon születtem autista zseni szerzőjének új kötete. A hópelyhek szerkezetének komplexitása, Boleyn Anna tizenegy ujja, idegen civilizációk létezésének lehetősége és más izgalmas témák által inspirálva Daniel Tammet igyekszik nekünk választ találni arra, miért érezzük gyorsulónak az időt, ahogy öregszünk, létezik-e átlagos ember, vagy hogyan érthetjük meg szeretteinket.

A világszerte ismert autista zseni világában a matematika szépsége az élet és a gondolkodás minden területét beragyogja. Új könyvében személyes történetek, hétköznapi vagy éppen történelmi és irodalmi példák segítségével nyújt betekintést egyedi, különleges észjárásába. Gondolatai révén mi, olvasók is esélyt kapunk, hogy megérezzük, mitől válnak élvezetessé a számok, a szorzatok, az egyenletek és egyéb műveletek.

Tammet szamokban letezunk borito, Kép: Európa Könyvkiadó
Kép: Európa Könyvkiadó

A Számokban létezünk megváltoztatja, ahogyan eddig a matematikára gondoltunk, és bebizonyítja, hogy az valóban kézzelfoghatóan van jelen a mindennapjainkban: családi életünkben, kedvenc meséinkben és verseinkben, sőt a múltba vagy a jövőbe révedő álmainkban is.

A könyvet Pataki János fordította.

Az autista zseni

Daniel Tammet, Kép: Európa Könyvkiadó
Daniel Tammet, Kép: Európa Könyvkiadó

Daniel Tammet 40 éves, jelenleg Párizsban él. 2005-ben kezdett el írni, a Kék napon születtem az első könyve, mely felkerült a Sunday Times és a The New York Times bestsellerlistájára is. Több mint 500 000 példányban fogyott világszerte, és több mint 20 nyelvre fordították le. Tammet elméjének működéséről született már dokumentumfilm, számos talkshow vendége volt, és előadásai világszerte nagy érdeklődésre tartanak számot.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!