Facebook hozzászólás
676

NÉGY ÚJ BEMUTATÓ A CENTRÁLBAN

Tudod-e, mi történt Vegasban?

Október 3-án Básti Juli és Stohl András párosának Love letters előadása nyitja a Centrál Színház 2019/2020-as évad bemutatóinak sorát. Novemberben Ujj Mészáros Károly rendezésében a Mi történt Vegasban című előadást láthatjuk Balsai Mónival, László Zsolttal és Rada Bálinttal. Decemberben a nevettetés nagymestere, Neil Simon-Burt Bacharach Legénylakás című zenés vígjátékát tűzi műsorra a színház Puskás Tamás rendezésében, míg márciusban Básti Julit és Borbély Alexandrát láthatja majd egyetlen szerep megformálóiként a közönség Tracy Letts – az Augusztus Oklahomában szerzőjének – legújabb darabjában, a Mary Page Marlowe/Egy élet című előadásban.

Básti Juli és Stohl András a Leve Letters első párosa,Kép: Centrál Színház
Básti Juli és Stohl András a Leve Letters első párosa,Kép: Centrál Színház

Rendhagyó ötlettel indítja az új évadot a Centrál Színház. A Love letters című felolvasó est-sorozatban az ország legkiválóbb színészei és színésznői párban olvassák majd fel ezt a különös színművet, mely egy férfi és egy nő gyermekkortól a halálig tartó, viszontagságokkal teli kapcsolatát mutatja be a levelezésükön keresztül. Magyarországon először a Centrál Színházban szólal meg a mű a szerző, A. R. Gurney eredeti szándékai szerint: a leveleket minden alkalommal más-más színészpáros olvassa fel, így minden élmény spontán, egyszeri és megismételhetetlen lesz. Október 3-án Básti Juli és Stohl András nyitják az egész éven átívelő sorozatot, melyben 14 férfi és nő folyamatosan változó párosának előadását élvezheti estéről estére a közönség.

Tompos Kátya és Alföldi Róbert a Love Letters egyik kettőse, Kép: Centrál Színház
Tompos Kátya és Alföldi Róbert a Love Letters egyik kettőse, Kép: Centrál Színház

Tavaly a Broadway-n hatalmas sikerrel bemutatott Mi történt Vegasban című darabot novemberben Ujj Mészáros Károly rendezésében, Balsai Mónival, László Zsolttal és Rada Bálinttal a főszerepben láthatja majd a hazai közönség, melyben egy világklasszis író hosszú hallgatás után egy zseniális oknyomozó írásművel jelentkezik. A pályakezdő újságíró azt a feladatot kapja, hogy ellenőrizze a dokumentarista esszében lévő adatokat. A magazin főszerkesztőnője végül nehéz döntés előtt áll, művészet vagy a szigorú tények, József Attilával szólva “Az igazat mond, ne csak a valódit”, mivel a cikkben egyre több tényről derül ki, hogy nem felel meg a valóságnak. Hármuk izgalmas, gondolatébresztő és humoros összecsapását követhetjük nyomon.

Balsai Móni és Lengyel Tamás szintén a Love Letters egyik párosa, Kép: Centrál Színház
Balsai Móni és Lengyel Tamás szintén a Love Letters egyik párosa, Kép: Centrál Színház

Decemberben a nevettetés nagymestere, Neil Simon átiratában, Burt Bacharach zenéjével a Legénylakás című vígjátékot tűzi műsorára a színház Puskás Tamás rendezésében Tompos Kátya, Stohl András és Papp János főszereplésével. Ebben az előadásban a társulat új tagja, Fehér Tibor is színpadra lép majd. A darab eredetije, az Amerikában klasszikusnak számító, a maga idején öt Oscart nyert Billy Wilder-film, mely félrelépéssekkel és sok szerelemmel fűszerezve két fiatal megindító történetét meséli el, küzdelmüket a beilleszkedésért, az önazonosságukért, melyben mulatságos helyzetek sokasága követi egymást. Az egyik szemünk sír, a másik meg nevet.

Dumálunk, vígadunk, dalolunk a Facen!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 451

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!