Fügés-diós gyümölcskenyér
A piac tele van fügével. A szomszéd fája tele van fügével. A boltokban is nagy sláger a füge. Akkor éppen itt az ideje, hogy csináljunk egy jó kis fügés süteményt.
A gyümölcskenyerek egyik legnagyobb előnye az, hogy rengetegféleképpen lehet őket variálni. nem véletlenül olyan népszerűek világszerte, különösen az angolszász régióban. Mivel most éppen fügeszezon van, így ehhez a zamatos gyümölcshöz választottunk egy remek receptet. A fügés gyümölcskenyér elkészítése pofonegyszerű, a hozzávalók összetételét pedig bárki tetszése szerint megváltoztathatja.
Fügés-diós gyümölcskenyér
Hozzávalók:
20 dkg füge
10 dkg vaj
28 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
5 dkg dióbél
10 dkg nádcukor
1 tojás
2 evőkanál daracukor
Elkészítés:
Hámozzuk meg a fügét, vágjuk apróra. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a sütőformát kenjük ki vagy sütőpapírral béleljük ki. A lisztet szitáljuk át és keverjük hozzá a sütőport, majd morzsoljuk össze a vajjal. Majd mehet hozzá az apróra vágott dió és a nádcukor is. Jól dolgozzuk össze. A tojás verjük fel, majd keverjük simára a lisztes keverékkel és a fügével. A tésztát öntsük az előkészített formába és szórjuk meg a tetejét a daracukorral. Süssük 60-75 percig vagy amíg a beleszúrt tűre már nem tapad a tészta. Ha átsült, hagyjuk a formában hűlni és csak utána borítsuk ki. Becsomagolva vagy ételdobozban tárolva több napig is élvezhető.
Ez is érdekelhet:
Citromos-mákos süti mascarpone habbal
Márton püspök kenyere
Hozzászólás zárolva.