Facebook hozzászólás
1 086

Fügés-diós gyümölcskenyér

A piac tele van fügével. A szomszéd fája tele van fügével. A boltokban is nagy sláger a füge. Akkor éppen itt az ideje, hogy csináljunk egy jó kis fügés süteményt.

A gyümölcskenyerek egyik legnagyobb előnye az, hogy rengetegféleképpen lehet őket variálni. nem véletlenül olyan népszerűek világszerte, különösen az angolszász régióban. Mivel most éppen fügeszezon van, így ehhez a zamatos gyümölcshöz választottunk egy remek receptet. A fügés gyümölcskenyér elkészítése pofonegyszerű, a hozzávalók összetételét pedig bárki tetszése szerint megváltoztathatja.

Fügés-diós gyümölcskenyér
fügés-diós gyümölcskenyér
(Fotó: Flora Westbrook/Pexels)
Hozzávalók:

20 dkg füge
10 dkg vaj
28 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
5 dkg dióbél
10 dkg nádcukor
1 tojás
2 evőkanál daracukor

Elkészítés:

Hámozzuk meg a fügét, vágjuk apróra. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a sütőformát kenjük ki vagy sütőpapírral béleljük ki. A lisztet szitáljuk át és keverjük hozzá a sütőport, majd morzsoljuk össze a vajjal. Majd mehet hozzá az apróra vágott dió és a nádcukor is. Jól dolgozzuk össze. A tojás verjük fel, majd keverjük simára a lisztes keverékkel és a fügével. A tésztát öntsük az előkészített formába és szórjuk meg a tetejét a daracukorral. Süssük 60-75 percig vagy amíg a beleszúrt tűre már nem tapad a tészta. Ha átsült, hagyjuk a formában hűlni és csak utána borítsuk ki. Becsomagolva vagy ételdobozban tárolva több napig is élvezhető.

Ez is érdekelhet:

Citromos-mákos süti mascarpone habbal
Márton püspök kenyere

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!