Facebook hozzászólás
1 105

Milánói sertésborda sütőben összesütve

A milánói sertésborda is azon ételek közé tartozik, melyeket általában majd mindenki szeret. Ám mint a népszerű ételek nagy többségét, ezt is többféle módon el lehet készíteni.

Egyre borúsabbá válik az idő, mi pedig egyre inkább kívánjuk a kiadósabb ételeket. Ha valaki nem ért egyet ezen állítással, annak semmiképpen nem ajánlom a milánói sertésborda elkészítését. A többiek viszont jól figyeljenek! Milánói spagettit biztosan sokan készítettek már, a milánói sertésborda viszont nem egy rántott szeletet jelent spagetti körettel. A titok másban rejlik. Most meg is mutatjuk, hogy pontosan miben.

Milánói sertésborda sütőben összesütve
milánói sertésborda
(Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

4 szelet sertés borda vagy karaj
10 dkg liszt
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg reszelt mozzarella
10 dkg sonka
10 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg sűrített paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
étolaj a hús sütéséhez
só, bors, oregáno, bazsalikom, kevés cukor

Elkészítés

A sertéskarajt szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk majd bepanírozzuk és forró olajban kisütjük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a sonkát csíkokra vágjuk, a gombát pedig vékony szeletekre. Hevítsük fel az olívaolajat, majd ha forró, kezdjük el rajta dinsztelni a hagymát, aztán mehet hozzá a sonka és a gomba is. Ízesítsük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. A ragut pár perc alatt pirítsuk össze, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot és a kevéske cukrot. A szószt forraljuk össze, ha szükséges hígítsuk fel kevés vízzel. Az elkészült milánói mártást kanalazzuk rá a kirántott hússzeletekre, majd szórjuk meg őket a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük össze, amíg a sajt rá nem olvad. Köretként spagettit kínáljunk hozzá.

Még több olaszos étel:

Így készül a klasszikus bolgonai ragu

Padlizsános-ricottás spagetti

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!