Facebook hozzászólás
799

Bor és munka? Elválaszthatatlan!

Úgy tartja a mondás: csináld azt, amit szeretsz, és soha nem kell dolgoznod! Ez jut eszembe, ahányszor csak a BorPortré adásait nézem, vagy Kocsis-M. Brigitta újságíró, műsorvezető írásait olvasom. Egy fiatal, vonzó nő, aki nem a külsejével ejt rabul (legalábbis engem nem), hanem a felkészültségével, igényességével, stílusával. Beszélgetéseinek elmaradhatatlan kísérője mindig egy pohár magyar bor. Legújabb ötlete, ami most mutatkozik be az online térben, az Országos Bortúra applikáció. A magyar borvidékek, pincészetek megismeréséhez nyújt kézzel fogható segítséget. De Brigi nemcsak erről mesél…

Kocsis M. Brigitta
Fentről, hidd el,minden szép! (fotó: Simon Sándor)

 A borhoz való vonzódásod honnan ered?

Hát, az sem a családomtól! A szüleim szilveszterkor vesznek egy két decis pezsgőt, koccintanak, a maradékot húsvétkor dobják ki. De nekem már a gimnáziumban, amikor a többiek inkább sört ittak, megtetszett a bor. Utánaolvastam, elkezdtem a kis zsebpénzemből, ösztöndíjamból borokat venni. Aztán amikor telt rá, akkor jobb borokat is kipróbáltam. Érdekeltek a borvidékek, a különböző fajták. Ezért elvégeztem egy alap- és egy középfokú bortanácsadói képzést. A fejemben volt már akkor, milyen jó lenne egyszer egy boros ismeretterjesztő műsort csinálni. Tudtam, hogy ehhez műsorvezetőként értenem kell a borokhoz, hogy még véletlenül se kérdezzek butaságot.

Mit jelent számodra a minőség?

A tartalmat. A formánál sokkal többre értékelem a tartalmat. Hiszek abban, hogy vannak emberek, akiket érdekelnek komolyabb témák, magvasabb gondolatok. Akik akkor is kíváncsiak egy érdekes beszélgetésre, ha nincs különösebb vizuális inger. Volt már vendégem bolygókutató, digitális média szakértő, csillagász, nyelvész, idegsebész, hogy csak néhányukat említsem, mindannyian mesterei a szakmájuknak. Sokat lehetett tanulni tőlük. Nyilván pontosan tudom, hogy nem én leszek a százezres követőtáború óriás influenszer, de az a szűk réteg, akihez énszólok, nagyon hálás, értékeli a témákat és a vendégeimet is.

Vágysz arra, hogy televíziós csatornánál kapj lehetőséget a folytatásra?

Törekvés nincsen bennem, inkább figyelem a lehetőségeket, hogy merre induljak tovább. Ami fontos, hogy magában a témában, és az interjú műfajban megtaláltam magam.  Amit pedig különösen élvezek, az a szabadságom. Így online, azt hívok meg, akit akarok, arról beszélgetek vele, amiről akarok. Ebből a szabadságból nagyon nehezen adnék alább.

Megjelent már két könyved is. Írsz még?

Igen, megjelent két könyvem, egy verses- és egy novelláskötet. Két nehéz szakítás eredményei.

 

Kocsis m. Brigitta
Kocsis-M. Brigitta második könyvének bemutatóján (fotó: Szabó Tímea)




Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!