Facebook hozzászólás
18 734

Last minute vendégváró

10 perces sós ropogós

Egyáltalán nem baj, ha nem tudsz sütni, elég, ha beszerzel pár csomag leveles tésztát és némi sajtot. Ez sajtos rúd előkészítéssel és sütéssel együtt sincs húsz perc! Bőven belefér a bulira való készülődésbe!

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt sajt (lehet füstölt és sima keveréke is)
Sajtos ropogós Fotó: Pinterest
Sajtos ropogós Fotó: Pinterest

 

Elkészítés

Ha fagyasztott tésztát vettél, olvaszd fel, majd nyújtsd ki. Ha vastagabb rudakat szeretsz legyen kb egy centis, ha a ropogósabbat kedveled, nyújtsd vékonyabbra. Vágd fel tetszőleges formára – négyzet, téglalap, de akár kiszúróval is csinálhatod – és hosszúságra és tedd sütőpapíros tepsibe. Kend meg az enyhén felvert tojással és sózd meg, mert ez a tészta natúr és nem lesz íze a sütinek, ha ezt elfelejted. Végül szórd meg reszelt sajttal és 180-200 fokos sütőben 10 percig süsd – vagy amíg nem lesz aranysárga.

 

Tipp: Ha extrázni akarod, tojás helyett kenj rá pizzaszószt!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!