A felséges kelkáposzta, és az ő levese
Gyönyörűek, rózsaként nyílnak szét laza leveli. Ez a kelkáposzta. Érdekessége, hogy sok benne a fehérje, és az ásványi anyag, a C-, B1- és B2-vitamin-tartalma pedig megközelíti a fejes káposztáét. Ráadásul sokáig el is áll. Na, akkor nézzünk belőle egy levest! Turbózhatod, ha átturmixolod, és pirított kenyérkockával vagy mondjuk Vulcano chipsszel tálalahatod. Mennyei!
Hozzávalók:
- 40 dkg kelkáposzta
- 1,5 ek olaj
- 2 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, paprika
Elkészítés:
Vágd vékony metéltre a megmosott káposztaleveleket, majd főzd meg forró, sós vízben. Készíts világos rántást, és rántsd be vele. Ízesítsd tetszés szerint, tálald tejföllel. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.