A legegyszerűbb olasz zöldségleves – férfiasan
Nálunk ez már természetes: a férjem imád főzni, és valljuk meg őszintén, tud is! Hiába, aki tengerész volt,és még érdeklődik is a gasztronómia iránt, az sok mindent ellesett a kitűnő hajószakácsoktól, nem beszélve a világ országainak sokszínű kínálatából. Jöjjön egy leves Olaszországból! Kedvenc biokertészem pedig szállította az alapanyagokat!
Hozzávalók:
- 8 dkg füstölt szalonna apró kockára vágva
- 1 kg sárgarépa, fehér répa, zeller felkarikázva, kockára vágva
- 1 fej hagyma karikára vágva
- 2 ek olaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor rozmaring-bazsalikom-kakukkfű
- 1,5 l húslé, vagy kockából főzött húsleves
- 1 babérlevél
- só
- bors
- 8 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
Süsd zsírjára a szalonnát. Jöhet rá az olaj, majd a hagyma. Ha megfonnyadt, add hozzá a zöldségeket. Kicsit engedd pirulni, és most öntsd hozzá a húslét. Jöhetnek a fűszerek, és főzd puhára lassú tűzön az egészet. Tehetsz hozzá burgonyát, rizst vagy tésztát is, de mi nem szoktunk. Amikor minden puha, hozzáöntöm a bort, épp csak forrjon, és már kész is! Szórd meg a tetejét a reszelt parmezánnal.
Ha szereted a parmezánt, itt egy másik bomba jó olaszos recept, amit nagyon szeretnek a csizma szárában!
Hozzászólás zárolva.